domingo, 26 de octubre de 2014

4. EDICIÓ I CORRECCIÓ AVANÇADA DE TEXT

Aquest és l'últim post sobre Openoffice Writer, i potser un dels més importants, doncs tracta de la correcció ortogràfica. És molt important deixar els documents a lliurar sense faltes d'ortografia, per això tant en Microsoft Word, com en Openoffice Writer existeixen correctors ortogràfics que poden corregir les faltes d'ortografia realitzades en temps real. 

Observa el següent vídeo:



ACTIVITAT:

Realitza un redacció d'una història inventada de com a mínim 2 pàgines, a tamany de lletra 12. Utilitza les tècniques que has aprés durant tot el curs, i sobretot no deixis faltes d'ortografia. Per fer-ho més fàcil pots seguir alguna d'aquestes històries inventades:

HISTÒRIA 1

Era fosc i tan sols quedava la Núria a l’habitació. La seva mare havia mort feia poques hores, i la seva família l’havia deixat a soles.

-          Hauria d’estar trista - va dir-se a si mateixa.

Un pressentiment li rondava. La mort de la seva mare no havia estat normal, i ella sentí que hi havia alguna cosa que no acabava de quadrar dins del seu petit cap. Va tancar el ulls, i una lleugera llàgrima va lliscar per la seva galta. Es va mossegar el llavi inferior i va aixecar el cap. La respiració era lenta però forta. En el moment que va obrir els ulls ho va tenir tot clar. Ja sabia el que havia de fer.



HISTÒRIA 2

Un llamp va travessar el cel vermell. El mag negre Sarlorg havia aixecat la seva vareta i cinc mil bèsties anaven cap a la batalla. Camps àrids s’obrien darrere de les seves passes, les flors perdien el seu color i el seu aroma, i les fulles del arbres es tornaven taronges i sense vida.  Va començar a ploure i el crit d’un d’aquells animals arribà fins a les oïdes ensinistrades d’ Elgond, tot i trobar-se a quilòmetres de distància. Aquella pedra brillant que havia trobat dies enrere era la clau de la victòria de la seva espècie però, com l’havia d’utilitzar? Elgond va mirar enrere, encara no ho podia veure, però podia escoltar la tremolor de les passes, les vibracions en el terra de milers i milers d’essers de quatre grapes corrents cap al seu poble. Eren molts i havia d’anar ràpid.


HISTÒRIA 3

Tot és com sempre. Monotonia. El despertador a les 7. Aixeca’t. Dutxa’t. Vesteix-te. Un altre dia d’innumerables classes. Totes em semblen iguals. Han canviat als professors? Cap d’ells em sona. Havia estat en aquesta classe? I els meus companys, on son? Va sonar el timbre i tothom es va aixecar. Silenci. Amb velocitat extremadament lenta la resta d’individus que m’envoltaven van començar a sortir de les aules, amb direccions perfectament clares. On sóc? Vaig començar a córrer, apartant del meu camí a tot aquell que hi trobava. Podia sentir la meva respiració. Em pesaven les cames, i el meu cor semblava bategar més fort que mai. Crec que vaig començar a cridar...

viernes, 10 de octubre de 2014

3. TAULES I INSERCIÓ D'ELEMENTS

Benvinguts de nou al món del Office Writter!! En aquesta ocasió descobrirem com realitzar taules i gràfics d manera senzilla.

Estigues atent al següent vídeo:




ACTIVITATS:

1. Crea una taula que contingui imatges. Pots fer una taula sobre noves motos, nous cosmètics o qualsevol altre llistat amb imatges que vulguis. Insereix Encapçalament dins de les taules i uneix per aquest cas les cel·les quedant només una. Un exemple seria així: